Tips voor succesvolle online dating

Tips voor succesvolle online dating

  • 30 nov 0

Online dating sites staan vol met leuke mensen welke er een alternatief zoeken voor traditionele manieren om in contact met nieuwe mensen te komen zoals clubs en cafés. De online mogelijkheden welke er tegenwoordig zijn op het gebied van daten vereisen zo hun eigen specifieke aanpak waarmee je je kansen aanzienlijk vergroot. In dit artikel zullen we je een aantal internet dating tips geven waarmee je succesvol online kunt gaan daten.

1. Wees altijd jezelf

Eén van de belangrijkste dingen bij het online daten is dat je altijd jezelf moet zijn. Het is online heel erg gemakkelijk om je anders voor te doen dan wie je in werkelijkheid bent. Het risico is dat je date op je afknapt bij het eerste afspraakje. Zo zijn er mensen welke oude foto’s gebruiken op hun datingprofiel. Een foto waarop ze er niet alleen jonger uitzien maar ook nog een of 10 kilo lichter dan ze nu zijn. Je zult begrijpen dat je date niet alleen teleurgesteld zal zijn als ze ziet hoe je er werkelijk uit ziet, ze zal ook inzien dat je niet eerlijk bent geweest. Ze zal zich afvragen waar je nog meer niet eerlijk over geweest bent. Kortom een slechte start dus.

2. Wees niet creepy

Op een online dating site wil je niet die creepy gast zijn welke seksueel getinte berichtjes stuur naar meisjes welke half zo oud zijn. Of beledigende dingen schrijft op het forum of onaardig doet tegen andere leden van de dating site. Het is gewoon niet cool en je loopt het risico dat je van de site gebanned zal worden.

Bij bepaalde datingsites heb je de mogelijkheid om te zien wie je profiel heeft bekeken. Het is daarom niet handig om 10 keer per dag het profiel van iemand te bekijken zonder een berichtje te sturen. Als je dan na weken de moed verzameld hebt om een berichtje te versturen dan heb je al het imago van de creep die iemand al een hele tijd zit te begluren. Verstuur daarom gelijk of zo snel mogelijk een berichtje naar iemand die je leuk vindt.

Verder is het ook een goede gewoonte om te reageren op berichtjes van mensen. Ook als je niet geïnteresseerd bent.

3. Zorg voor een compleet profiel

Je hebt van die mensen die klagen dat ze geen online date kunnen krijgen. Als je vervolgens hun profiel gaat bekijken dan snap je wel waarom. Ze hebben geen foto’s geüpload (want ze willen geen foto’s van zichzelf online hebben of om wat voor een reden dan ook) en ze hebben een groot deel van de vragen van het profiel niet ingevuld.

Je kan van iemand anders niet verwachten dat ze met je gaan daten als ze niet weten hoe je eruit ziet en wie je bent. Dat zou je waarschijnlijk zelf ook niet doen. Zorg er daarom voor dat je in ieder geval 90% van de velden van je profiel hebt ingevuld en dat je tenminste een recente profiel foto op je profiel hebt staan.

4. Doe het rustig aan en maak het persoonlijk

Aantrekkelijke vrouwen krijgen soms wel tientallen berichten per dag. Waarvan een groot deel van de berichten een directe seksuele intentie hebben. Er zijn blijkbaar mensen welke denken dat met porno doordrenkte openingszinnen werken. Op de één of andere manier beschouwen zij een dating site als een systeem van de grote aantallen. Als zij maar genoeg van dit soort berichten versturen dan is er op een gegeven moment vast wel een vrouw die stom genoeg is om toe te happen.

Wil je serieus kans op succes hebben om iemand in het echte leven te ontmoeten dan zou je het wat rustiger aan moeten doen. Introduceer je zelf op een manier welke de ontvanger niet afschrikt en doe dat met een persoonlijk bericht. Hiermee laat je zien dat je de ontvanger je tijd waard is waarmee je laat blijken dat je deze persoon oprecht leuk vindt. Probeer een bericht te schrijven waarmee je een conversatie opgang brengt door vragen te stellen.

Het is best lastig om een bericht op te stellen. Hiervoor kan je de volgende handvatten gebruiken:

  1. De opening; mag kort zijn zoals hoi, hey etc.
  2. Introduceer jezelf in 1 zin
  3. Waarom je contact met haar opneemt
  4. Een gemeenschappelijke interesse
  5. Een hoop wat van je te horen of iets in die trant
  6. Gedag zeggen; groetjes, een fijn weekend of iets in die trant
  7. Profileer jezelf

Online heb je nog meer mogelijkheden om jezelf te profileren als in de echte wereld. Er is zoveel informatie welke je kunt communiceren, met foto’s in het bijzonder. Stel je wilt je profileren als een stoere man met een zachte kant. Communiceren je foto’s dit wel naar iemand die jou niet kent? Zijn het niet allemaal stoere foto’s en is nergens te zien dat je ook een zachte kant hebt? Is de stoer / zacht ratio wel goed?

Vraag desnoods aan een vriend of vriendin of hij of zij je dating profiel wil bekijken. Zij kijken anders naar je profiel als dat je dat zelf zou doen.

6. Let op je spelling

Iedereen maakt weleens een spel- of grammaticafout. Daar is op zich niets mis mee. Maar als je datingprofiel en je berichten doordrenkt zijn met de spel- en grammaticafouten dan mag je ervan uitgaan dat je dat niet echt gaat helpen. De meeste browsers hebben spellingscontrole ingebouwd en het is een kleine moeite om de rood onderstreepte woorden even te aan te passen in de voorgestelde juiste spelling.

Zeker als de spel- en grammaticafouten in conflict zijn met wie je zegt te zijn kan dit voor afwijzingen zorgen. Als je bijvoorbeeld beweert succesvol zakenman te zijn dan passen daar geen spel- en grammaticafouten bij. Het totaalplaatje moet kloppen. En correct taalgebruik hoort daarbij.


Leave A Comment